2017. március 18., szombat

Walt Disney

Gyerekkorom első mozis emléke Walt Disney-hez köthető. Édesapámmal a 101 kiskutyát néztük meg. Engem teljesen elvarázsolt. Ugyan már nem vagyok gyerek, de a mai napig imádom a Walt Disney-s meséket. 

Az utóbbi időben elolvastunk jó pár Disney könyvet, így gondoltam hozok egy róla egy kis szösszenetet.

Walt Disney a világ leghíresebb rajzfilmkészítője és egyik legnagyobb producere.Ő alkotta meg a Disneyland vidámparkot és hozta létre fivére, Roy O. Disney segítségével a Wlat Disney Companyt. Ő és csoportja alkotta meg a világon ma legsikeresebb rajzfilm figurák többségét, köztük Disney saját figuráját, Miki egeret. A Hófehérke és a hét törpe volt az első egész estés rajzfilmje, amely öt év alatt készült el és 1939-ben Oscar díjat kapott érte. Halála után a Disney stúdió irányítását Roy bátyja vette át, egészen 1971-ben bekövetkezett haláláig. Azóta az igazgatótanácsban ülő rokonai és egykori beosztottjai viszik tovább a mai napig az örökségét és közönség kedvenc mesefiguráit, amelyet még Disney az életében vitt. Jelenleg zajlik az élet Disneyland-ben, készülnek a Disney figurás játékok és egyéb termékek, könyvek és képregények. Számítógépes grafika is jelentős szerepet kapott. Ahogy Disney minden új technikai lehetőséget kihasznált, valószínűleg ebben is az élen lett volna.


Kedvenc meséink:  Ezt a négy mesét egyszerűen nem tudom megunni. Gyerekkorom óta a legnagyobb kedvencek. Nagyon örülök, hogy most már nem kell különösebb indok ha meg szeretném nézni őket Hiszen a kisfiam is imádja ezeket a meséket.Pont ilyen borongós,esős,szomorkás szombatra valók. Néha kell egy családi mozi délutánt tartani. 

Egyetlen mese van eddig ami nem igazán tetszik. Igazabból még végig sem néztük. A családból senki sem kötőt le igazán. Pedig van benne jócskán ének amik a gyerkőc nagyon szeret, de ennyi csupán a pozitívuma.

 Összességében nem rosszak a Walt Disney-s mesekönyvek, de nem adja vissza azt az élményt amit a mesefilm nyújt. Így mi inkább megnézzük és más meséket olvasunk.