2017. július 30., vasárnap

Utazik a családSzeretném nektek bemutatni Tódor és Tilda családját, akik nem tudnak a fenekükön megülni és folyton útra kelnek és újabbnál újabb kalandokkal gazdagodnak. 

A család:
Tódor az apa
Tilda az anya
Zsuzska,Rozi,Teó a gyerekek
Tóbiás a kutyus
Nasi a cica

Így heten fedezik fel Magyarországot és adnak nekünk jobbnál jobb ötleteket az utazásra.  A három részből mi csak Irány Eger és az Irány a Velencei-tót olvastuk. Nagyon jó ki útikalauz. Remek tippekkel, helytörténeti ismertetekkel. Nem sorolnám szorosan a mesekönyvek közé, de nagyon jó és hasznos könyvnek gondolom a sorozatot.

A könyvet Szalma Edit illusztrálta. Csak halkan megjegyzem Ő a kedvenc illusztrátorunk. Mi mindent elolvasunk amit Edit illusztrál. itt megnézhetitek mely mesekönyveket illusztrálta. Nos ez a szeleburdi család is bekerült a kedvenceink közé.Gondolom már megszoktátok, hogy a sorozatokat soha nem az első részükkel kezdjük. Nos igen ez most sincs másként. Eger a kedvenc városom, így nagyon kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki a kötetből.
Nagyon tetszett, hogy mennyire család barát szemszögből közelíti meg az egész utazást. Piros pont, hogy a kis kedvenceket sem hadjak otthon, a második piros pont pedig azért jár mert a történetet Tóbiás a kutyus meséli el. A család észreveszi, hogy anya milyen fáradt és úgy döntenek meglepik egy egri utazással. Itt egy kicsit irigykedtem. Örülnék én is egy ilyen meglepetésnek. Nagyon szépen bebarangolják a környéket. Nemcsak Egerbe kirándulnak. Ellátogatnak Noszvajra, ahol mindenki jól rápihen a további napra, és tovább indulnak Egerbe ahol sok érdekes dolgot meglátogatnak: Vár,Tűzoltó Múzeum. Majd következik Egerszalók, Szilvásvárad, Gyöngyös és Kékes-Tető. Közben számos érdekes helytörténeti mesével,legendával ismerkedhetünk meg. Én nagyon büszke voltam magamra, hogy az össze történetet ismertem
  • mitől nevezetes a Matyó hímzés
  • gyöngyösi legenda
  • Egri bikavér története
Pici hiányérzetem volt, hogy Bogácsra nem látogattak el. Pedig igazán remek gyógyvízzel rendelkezik és a boros pincéi is igazán különlegesek. Rengeteg programmal várják az érdeklődőket, de sajnos nem lehet mindent hatvan oldalban belesűríteni.
A könyv elején és végén pedig találunk egy térképet. Igen igen a gyerek teljesen megörül értük, szóval elidőztünk itt egy darabig.
Nagyon hasznos a végén az összefoglaló, mit hol találunk, milyen állandó programok, kiállítások vannak.
Ami biztos, hamarosan mi is ellátogatunk Egerbe. Meghozta a kedvet.


Igen ez a család valóban nem tud sokáig a fenekén ülni. A következő útcéljuk Velencei-tó. Nekem ez a rész picit jobban tetszett mint az előző. Talán azért, mert ebben sok új információ volt számomra. Nagyon sok jó tippet kaptunk most is, hogyan tudjuk tartalmasabbá tenni a pihenést. Tetszett a biciklitúra, érdekes volt olvasni Gárdony,Pákozd nevezetességeiről. Bevallom még soha nem voltam ezekben a városokban. Viszont a könyvnek köszönhetően ezt hamarosan pótoljuk. Székesfehérvárról is sok érdekességet megtudtunk.
Egyébként teljesen hasonló felépítésű  az össze rész. Érthető okokból. Itt is van térkép és a végén egy kis összefoglaló, hogy mikor mit érdemes megnézni.

Nagyon hasznos sorozat. Remélem még jó pár része megjelenik. Magyarország gyönyörű. Fedezzük fel közösen.